Amarantové těstoviny s avokádovým pestem

Lunch break.
Na 2 porce:
150g amarantových těstovin
1 zralé avokádo
hrst čerstvého koriandru
šťáva z ½ limetky
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
hrubozrnná sůl
čerstvě namletý pepř

1.

Těstoviny dáme vařit podle návodu.

 

2.

Mezitím si připravíme avokádové pesto. Avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, limetkovou šťávu a olivový olej. Směs naředíme dvěmi lžícemi vody z těstovin, aby se s nimi následně lépe propojila, a nenecháme se odradit její více než zajímavou barvou a konzistencí.

 

3.

Těstoviny scedíme, ještě teplé je smícháme s pestem a před servírováním jednotlivé porce posypeme čerstvě namletým pepřem a solí.


Komentáře

  • Honza V.

    Dobrý den,
    opravdu jsem nevěřil, že by to mohlo být dobré, ale kombinace procházejícího avokáda a mého začátku s veganstvím mě přivedla k tomuto receptu – a jsem moc rád. Opravdu výborné. Určitě budu dělat brzy znovu. Moc děkuji za recept(y).

  • Brambora

    Ňam!

Napsat komentář: Honza V. Zrušit