1.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů (pokud použijeme horkovzduch, tak jen 130).
2.
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, mandle, vlašáky, pukance a semínka. Přelijeme sirupem s olejem a ručně stručně vše promícháme. Směs rovnoměrně rozprostřeme na pečicím papírem vyložený plech a na 15 minut šoupneme do trouby.
3.
Mezitím si smícháme rozinky s kokosem a skořicí. Tyhle ingredience je lepší přidávat později, protože by se jinak mohly připálit a zhořknout. Plech tedy vyjmeme z trouby a vše znovu promícháme. Pečeme ještě dalších 10 minut dozlatova.
4.
Granolu necháme vychladnout na plechu. Ze začátku se nám může zdát gumová, ale není třeba propadat panice – jakmile agávový sirup zchladne a ztuhne, vše začne náramně křupat. Směs přesypeme do uzavíratelné nádoby, kde by měla vydržet až jeden měsíc. Ale co si budeme nalhávat, stejně ji ztláskáme mnohem dřív.
Inspirováno BBC Good Food.
Komentáře
nejlepší „myslíčko“ na světě! teda to čekání, než to vystydne.. ale já, všichni spolubydlící i návštěva máme bakule za ušima – hell mňam! <3
Skvělýý!
Dnes jsem dělala granolu podle tvého receptu. Místo agávového sirupu jsem dala rýžový, který jsem měla doma. Granola je super. Krásně křupe a není tak šíleně sladká jako z obchodu. Za mě topovka. Díky!
To jsem ráda! A bacha, je návyková.
Ahoj, úžasný blog ! Fandím ti a už se chystám vyzkoušet granolu ;)
Díky moc, určo vyzkoušej :-)
Bože miluju tvoje recepty (a nejvíc tartaletky!), ale hlavně se mi strašně líbí, jakým způsobem blog prezentuješ:) Snad tě to bude ještě dlouho bavit, protože dokud budeš přidávat recepty, tak já je budu všechny nadšeně číst a realizovat!:)
Barčo, moc díky, mám radost :-)