Falešný kebab

Zamotá vám hlavu.
Na 3 kusy:
1 mladý kokos
1 lžíce tamari
1 lžíce oleje
½ lžíce červené papriky
½ lžičky drceného kmínu
3 jarní cibulky
½ červené cibule
1 svazek ředkviček

1.

Nejprve si připravíme „maso“. Kokos otevřeme (třeba takhle, ale pozor na prsty, oči a ostatní měkké tkáně) a lžící z něj opatrně vydlabeme dužinu. Chceme hezky velké kousky, takže se jí pokusíme moc nepotrhat. Maso pak necháme alespoň hodinku marinovat v základní směsi tamari, oleje, papriky a kmínu. Dochutit ale můžeme v podstatě čímkoli, co nám chutná.

 

2.

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Společně s kokosovým masíčkem potom napícháme na špejle a ogrilujeme na rozpáleném – jak jinak než kokosovém – oleji. Baštíme rukama!

 

Věděli jste, že mladý kokos má svůj vlastní blog? Najdete ho tady.


Komentáře

  • Andy

    Ty ředkvičky na té špejli! Já si nemůžu pomoc, to je děsně roztomilé!
    Mimochodem, nechutná to potom… po kokosu? Místo aby to bylo slané a tak?

    • A co teda jíš?

      Má specifickou chuť, ale není to sladké nebo tak :-)

  • účko

    Nazývat dužinu kokosu masíčkem je děsivé… PROČ?

    • A co teda jíš?

      PROČ ne? :-) V angličtině se používá spojení „coconut meat“ a v tomhle receptu navíc zastupuje maso.

    • This is the perfect way to break down this inionmatfor.

Napsat komentář: Andy Zrušit