1.
Ze všecho nejdřív provoníme celou kuchyni – tobolky kardamomu rozřízneme a jejich obsah rozdrtíme v hmoždíři.
2.
Veškeré suché ingredience (včetně ultravoňavého kardamomu) smícháme v míse a postupně do nich zapracujeme směs těch mokrých. Jakmile těsto zbavíme všech hrudek a cucků, přidáme najemno nakrájené jablko a nasekané ořechy.
3.
Hotové těsto přelijeme do bochníkové formy o velikosti cca 25 x 11 cm, kterou jsme si předem vyložili pečicím papírem, a šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 30 minut (propečenost potvrdí suchá špejle zabodnutá do středu těsta).
4.
Hotový chlebíček necháme chvíli odpočinout ve formě a až poté ho vyklopíme na mřížku, aby zcela vychladnul. Je výborný ke snídani, ke kafi nebo jen tak ke svačině.
30. Listopad 2019
Komentáře
Tak to musím vyzkoušet, fotka vypadá úžasně! A z postupu mám pocit, že i nepekařka jako já, by to mohla zvládnout. :D
Ahoj, mohu udělat jen ze spaldove (hladké celozrnné) mouky?
Asi proč ne. :-)
Skvělý! Dělala jsem ho už dvakrát:) Podruhé jsem do něj hodila domácí granolu, která se mi nevesla do sklenice a byla v něm super :)