1.
Mouku smícháme s kakaem, jedlou sodou a solí. Margarín vyšleháme spolu s cukrem a hotovou směsku následně zapracujeme do mouky. Pokud by bylo těsto příliš suché, přikápneme něco rostlinného mléka. V opačném případě přidáme trošku mouky. Nicméně ve finále bychom měli získat pěkně hladkou hroudu voňavého těsta. Tu přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme 1 až 12 hodin odpočinout v lednici.
2.
Těsto vyválíme na cca 5 mm silnou placku, ze které vykrájíme jednotlivé sušenky. Ty vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut. Vzhledem k tomu, že na nich nepoznáme hnědnoucí okraje, průběžně je kontrolujeme, aby neshořely.
3.
Upečené sušenky necháme úplně vychladnout na mřížce. Samotné nejsou příliš sladké, a tak si je můžeme dovolit poslepovat marmeládou, anebo pokapat jednoduchou cukrovou polevou. Tu vytvoříme jednoduše smícháním moučkového cukru s kapkou rostlinného mléka nebo citronové šťávy. Sušenky jsou krásně měkké i na druhý den a v uzavíratelné nádobě teoreticky vydrží klidně týden (ale sníte je mnohem dřív).
Komentáře
Ahoj, hledám inspiraci na vegan sušenky a okukuju tvůj web. Moc pěkný :) Jen ten vegan margarín… zkoušelas to i s obyč tekutým olejem prosím?
Jsou naprosto úžasné, určitě vyzkoušejte!
Vypadají skvěle! Už se těším až je vyzkouším.