Kari z červené čočky s bulgurem

Voňavý bulgur s ještě voňavějším kari.
Na 1-2 porce:
200g pšeničného bulguru
100g červené čočky
4 velká rajčata
1 cibule
1 stroužek česneku
směs koření (římský kmín, anýz, fenykl, kurkuma, chilli, sůl a pepř)

1.

Bulgur i čočku uvaříme podle návodu.

 

2.

Cibulku necháme v menším hrnci zesklovatět na trošce oleje a přidáme česnek s kořením. Jakmile vše začne hodně moc vonět, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, vše promícháme, stáhneme plamen a hrnec přikryjeme pokličkou.

 

3.

Necháme 15 minut dusit, poté do směsi přidáme červenou čočku a necháme dalších 5 minut dojít. Servírujeme v hlubší misce společně s bulgurem.


Komentáře

  • Moni

    Prosim, bulgur neni bezlepkovy…

    • A co teda jíš?

      Já vím, ale kari ano. Proto ten tag :-) Bulgur se dá snadno nahradit čímkoli jiným.

Napsat komentář: Moni Zrušit