Krtkův dort

Kakao, šlehačka, banán. Co chcete víc?
Mokré ingredience:
1 ½ hrnku rostlinného mléka
2 lžičky jablečného octa
1 ¼ hrnku jablečného pyré
½ hrnku silné kávy
2/3 hrnku oleje
2 lžičky vanilkového extraktu

Suché ingredience:
2 hrnky + 2 lžíce hladké mouky
1 1/3 hrnku cukru
1 hrnek holandského kakaa
2 lžičky jedlé sody
1 lžička kypřícího prášku
¼ lžičky soli

Na náplň:
1 kokosová šlehačka Soyatoo
1 tabulka veganské čokolády
1 lžíce moučkového cukru
1 smeta fix
3 velké banány

1.

Na korpus smícháme suché ingredience a postupně do nich vmícháme ty mokré tak, aby vzniklo hladké těsto bez cucků. To nalijeme do vymazané formy o průměru cca 25cm a pečeme v dobře předehřáté troubě na 180 stupňů. Občas formu otočíme, aby se dort propekl rovnoměrně. Že je hotový zjistíme nejdřív tak za 30 minut špejlovým testem. Dort necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.

 

2.

Šlehačku vyšleháme s trochou moučkového cukru a se smeta fixem. Pak do ní opatrně vmícháme najemnou nakrájenou čekuládu a šoupneme do lednice.

 

3.

Jakmile je korpus ready, vydlabeme ho tak, aby nám vznikla mistička s 1,5centimetrovým okrajem a dnem. Potřeme trochou šlehačky a vyložíme podélně rozkrojenými banány. Navrch pak nahňácáme zbylou náplň a nakonec pořádnou dávku kakaových drobků. Dort necháme uležet minimálně pár hodin nebo přes noc v lednici.


Komentáře

  • Kristýna

    Jde nahradit hladká mouka nějakou bezlepkovou? Děkuji

  • Jitka

    Nejlepší recept na krtkův dort! Peču ho stále dokola a pořád se setkám se samou chválou! :)

  • Katka

    Dobrý den, čím prosím nahradit jablečný ocet a kávu? Děkuji

  • Jitka

    Pekla jsem již několikrát, nemá chybu, prostě skvělý😋

  • Někdo, kdo se nepodepsal

    Mňam do p*či!

  • Dominika

    Pekla jsem jiz nekolikrat :-) Misto slehacky davam dve kokosova mleka s vysokym obsahem tuku. Je to obrovska dobrota :-) Dekuji za recept!

  • Markéta

    Dneska slavím a už se to peče 😀

  • Terez

    Dal by se místo kokosové šlehačky použít vyšlehaný kokosový krém? Našla jsem v Marks&Spencer přímo krém (ne mléko), tak jestli by to šlo… díky!

    • A co teda jíš?

      Nezkoušela jsem, ale pokud se tím rozumí, že je to jen ta pevná vrstva kokosového mléka, tak určitě. :-)

  • Anice

    Čauky, zdědila jsem po mojí praprababičce recept na naprosto luxusní krtkův dort, recept najdete zde:
    http://krasna-anice.blog.cz/1702/recept-krtkuv-dort

  • Dáša

    Odjakživa jsem měla Krtkův dort ráda, dokonce jsem si ho přávala na narozeniny místo „opravdového“ máslového dortu. Pořád na něj mám tak nějak chuť, ale ani by mě nenapadlo, že to jde i vegansky! Díky, díky, díky :)

    • A co teda jíš?

      Určitě tenhle zkus, je skvělý :-)

  • Dalila

    Dopadl naprosto skvěle. Chuťově úžasnej. Díky za recept :-)

    • A co teda jíš?

      Paráda!

  • Dalila

    Naprosto dokonalé. Jdu si koupit suroviny a vrhnu se na něj.

    • A co teda jíš?

      Super! Dej vědět, jak to dopadlo :-)

Napsat komentář: Kristýna Zrušit