1.
Do směsi suchých ingrediencí (kromě kakaa) postupně vmícháme ty mokré tak, abychom v těstě neměli žádné hrudky. Půlku přendáme do druhé mísy a obarvíme kakaem (těsto trochu zhoustne, takže je dobré mít po ruce kapku mléka). Těsto pak na střídačku lijeme do předem vymazané formy a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut (po půl hodině zkontrolujeme špejlí).
2.
Než bábovku vyklopíme z formy, třikrát se pomodlíme, aby se nerozpadla. Pokud jsme úspěšní, můžeme si ve vodní lázni roztopit čokoládu s margarínem a mlékem. Celou bábovku pak řádně oblemcáme a na závěr posypeme oříšky.
6. Září 2015
Komentáře
Zkoušela jsem a byla úplně nejlepší!!! Bábovka krásně vyrostla a držela hezky pohromadě. Místo banánu jsem použila jablečné pyré a během jednoho dne byla celá pryč. :) Určitě budu dělat znovu!
Ahoj, chcem upiecť bábovku podľa tvojho receptu, ale mám prebytok jabĺk. Myslíš že keby som tam nejaké postrúhala, pokazila by sa?
Skvělý recept. :) Mně se osvědčilo ji dát do nevyhřáté trouby, většinou vždycky bojuju s tím, jak bábovka vyskočí a potom má kopec a nechce stát. Takhle se to postupně nahřívá a bábovka nedostane takový šok :D a je krásně rovná. U nás mizí během víkendu. :)
úžasná! drží pohromadě bez problému a je skvělá! díky
Super! :-)
Jaka je uspesnost, ze se mi nerozpadne?:-D
Ja som ju robila včera a krásne sa všetko podarilo pridala by som aj foto ale neje to možné
Eneihgtlning the world, one helpful article at a time.