Plněné batáty

Budete je jíst pořád.
Na 2 porce:
2 batáty (sladké brambory)
1 žlutá paprika
1 malá cibule
1 stroužek česneku
hrst černých oliv
hrst čerstvého koriandru
směs koření (římský kmín, anýz, fenykl..)
olivový olej
další zelenina podle chuti

Na dressing:
2 lžíce tahini
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička oleje
sůl, pepř, červená paprika

1.

Brambory očistíme a pořádně osušíme. Několikrát propíchneme vidličkou a příležitostně si tak vybijeme nahromaděný vztek.

 

2.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme alobalem. Brambory pečeme nejprve 30 minut, poté je můžeme obrátit, seškrábnout divný černý maglajz, který z nich vytekl, a péct další půl hodinku, anebo dokud nejsou měkké.

 

3.

Mezitím si připravíme náplň. Na oleji osmahneme cibulku s česnekem a kořením, přidáme nadrobno nakrájenou papriku, stáhneme plamen a necháme pár minut dusit. Nakonec vmícháme olivy s koriandrem.

 

4.

Na dressing stačí všechny ingredience smíchat. Pokud by byl moc hustý, přidáme kapku vody.

 

5.

Upečené batáty pak podélně nařízneme, vnitřek trochu rozňucháme vidličkou a vytvoříme z nich lodičky, které naplníme připravenou směsí a zakápneme dressingem.

 

Inspirováno The Freckled Foodie.


Komentáře

  • Radumílie

    Jejdanánku, to vypadá nádherně!
    Už projíždím tvůj blog od oběda a ukládám jeden bezlepkový recept za druhým!
    Jednoduché recepty s minimem ingrediencí-to mám ráda :)….
    A styl jakým ty postupy popisuješ je peckovní :D…tady jde vidět, že z vaření si člověk nemusí trhat vlasy a jde to s humorem :).

    Děkuji za spoustu inspirativních nápadů :) a přeji krásný den :)

    • A co teda jíš?

      Ahoj Radumílie, děkuju za tak krásný komentář, vážím si toho a jsem ráda! :-) Měj se prímově, L.

  • Kamča

    Ooo, to vypadá krásně! :)

    • A co teda jíš?

      A hlavně je to ňamka!

  • Ivana

    znie to uzasne, milujem sladke zemiaky. Ale „cerny maglajz“?:) čo to, čo to?

    • A co teda jíš?

      Když si otevřeš ten odkaz dole, tak uvidíš, co myslím :-D

Napsat komentář: Kamča Zrušit