1.
Brambory očistíme a pořádně osušíme. Několikrát propíchneme vidličkou a příležitostně si tak vybijeme nahromaděný vztek.
2.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme alobalem. Brambory pečeme nejprve 30 minut, poté je můžeme obrátit, seškrábnout divný černý maglajz, který z nich vytekl, a péct další půl hodinku, anebo dokud nejsou měkké.
3.
Mezitím si připravíme náplň. Na oleji osmahneme cibulku s česnekem a kořením, přidáme nadrobno nakrájenou papriku, stáhneme plamen a necháme pár minut dusit. Nakonec vmícháme olivy s koriandrem.
4.
Na dressing stačí všechny ingredience smíchat. Pokud by byl moc hustý, přidáme kapku vody.
5.
Upečené batáty pak podélně nařízneme, vnitřek trochu rozňucháme vidličkou a vytvoříme z nich lodičky, které naplníme připravenou směsí a zakápneme dressingem.
Inspirováno The Freckled Foodie.
Komentáře
Jejdanánku, to vypadá nádherně!
Už projíždím tvůj blog od oběda a ukládám jeden bezlepkový recept za druhým!
Jednoduché recepty s minimem ingrediencí-to mám ráda :)….
A styl jakým ty postupy popisuješ je peckovní :D…tady jde vidět, že z vaření si člověk nemusí trhat vlasy a jde to s humorem :).
Děkuji za spoustu inspirativních nápadů :) a přeji krásný den :)
Ahoj Radumílie, děkuju za tak krásný komentář, vážím si toho a jsem ráda! :-) Měj se prímově, L.
Ooo, to vypadá krásně! :)
A hlavně je to ňamka!
znie to uzasne, milujem sladke zemiaky. Ale „cerny maglajz“?:) čo to, čo to?
Když si otevřeš ten odkaz dole, tak uvidíš, co myslím :-D