Rozmarýnové brambory s pečeným květákem

Dejte květáku druhou šanci.
Na 2 porce:
1 středně velký květák
5 středně velkých brambor
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžička římského kmínu
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mletého koriandru
sůl a pepř
snítka čerstvého rozmarýnu

1.

Květák nakrájíme na růžičky a hodíme na pár minut do vroucí vody. Vyndáme a necháme pořádně okapat (jinak by se neopekl).

 

2.

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

 

3.

Česnek rozmašírujeme v hmoždíři společně s lístky rozmarýnu a ostatním kořením. Promícháme s octem a olejem.

 

4.

Květák s bramborami rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečlivě omatláme marinádou. Navrch můžeme přihodit ještě jednu snítku rozmarýnu, která jídlu dodá extra vůni. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Baštíme třeba s lehkým listovým salátkem vedle.


Komentáře

  • Michaela

    Dnes jsem hledala nějaký recept na květák a objevila tento blog. Kombinace koření mi připadla podivná, ale řekla jsem si, že když to nebude k jídlu, tak nevadí… Ale musím říct, že to bylo naprosto vynikající a já nakonec slupla skoro celý plech sama :-). Určitě vyzkouším i další recepty.

  • Richie

    Pečeš zpravidla na horkovzduch nebo spodní/dolní? :) U receptů v troubě nebývá uvedeno…

    • A co teda jíš?

      Jak co.. U většiny receptů je to celkem jedno :-)

  • y.

    Můžu poprosit o ingredience na salát?? :)

    • A co teda jíš?

      To je koupená směs listí :-)

Napsat komentář: y. Zrušit