1.
Mouku smícháme s cukrem a solí. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme semínka. Margarín rozkrájíme na malé kostičky. Nakonec si vyhrneme rukávy a vše vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
2.
Z těsta vytvoříme asi pět 2cm silných hadů, které rozkrájíme na 1cm široké kousky. Každý pak vyválíme do tvaru rohlíčku a přendáme na pečicím papírem vyložený plech.
3.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut. Hotové rohlíčky necháme chvilku vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Nakonec tu polovinu, kterou během obalování nesníme, uložíme do krabičky a necháme na Vánoce.
Inspirováno Veganotic.
13. Prosinec 2015
Komentáře
Jak je to s těmi vlašskými oříšky? Jinak děkuji za recept, mám tuto stránku ráda.
Moje nevypadaji tak krasne, ale i tak jsou vynikajici! Dekuji za super recept
V receptu jste použila vlašské ořechy ale v postupu to nemáte
Doplním, ořechy samozřejmě k mouce. :-)
Zkoušeli jste někdo použít kokosový olej? Nemám s tím zkušenost ale Alsan tady neseženu, navíc se vyhýbám palmovému oleji jak nejvíce je to možné.
Alsan je skoro cely z palmoveho tuku :( kdyz pomineme nezdravost, s cimz se u cukrovi pocita, tak myslim, ze zrovna jako vegani bychom se meli zamyslet nad tim, ze pouzivame vyrobky, kvuli kterym hori pralesy a zabijeji se zvirata, v konecnem dusledku pak nejsou tak vegan.. problem je, ze veganske margariny u nas nejsou jine k dostani:( nejaky tip?
Tip nemám, jinak bych Alsan nepoužívala.
Můžu se zeptat, jaký jsi prosím použila ten margarín? =)
Alsan :-) Loni jsem dělala s Provamelem a divně se rozplácly.
Super článek :) hlavně ten gif je úplně super ^-^ akorát škoda, že už máme napečeno, jinak bych určitě vyzkoušela :)
Moc díky! Tak třeba příští rok :-)
To je super!
Ď :-)