Horké ovoce s čokoládovým korpusem

Prokopejte se až dolů.
Na korpus:
65g hladké mouky
10g holandského kakaa
2 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/3 lžičky prášku do pečiva
1/3 lžičky jedlé sody
špetka soli
20ml oleje
1/3 lžičky jablečného octa
70ml rostlinného mléka
1 lžička instantní kávy

Navíc:
150g lesního ovoce
2 lžíce třtinového cukru
plátky mandlí
vegan zrmzlina
vegan čokoláda

1.

Nejprve si připravíme korpus. Suché ingredience nasypeme do mísy a postupně přimícháme směs těch mokrých (do mléka můžeme navíc přidat lžičku kávy, která zvýrazní kakaovou chuť). Těsto nalijeme do předem vymazané formičky o průměru 15 cm a pečeme na 180 stupňů asi 15-20 minut (před koncem zkontrolujeme špejlí). Hotový dortík necháme vychladnout na mřížce a rozdrobíme na menší kousky.

 

2.

Ovoce prohřejeme v rendlíčku a dosladíme cukrem. Necháme trochu vychladnout a přelijeme na dno skleniček nebo misek. Posypeme plátky mandlí (aby se korpus zbytečně nerozmočil) a doplníme korpusem. Navrch položíme kopeček zmrzliny a posypeme čokoládovými hoblinkami.


Co ty na to?