Bramborový salát

Do Vánoc to nevydržím.
Na 5-6 porcí:
1kg salátových brambor
400g mrkve (asi 5 kusů)
1 větší jablko
3 šalotky
150g nakládaných okurek (asi 5 kusů)
10 lžic láku z okurek
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce sojanézy
sůl a pepř

1.

Brambory a mrkev uvaříme ve slupce doměkka, ideálně den předem. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.

 

2.

Na o něco menší kousky pak nakrájíme okurky, šalotku a jablko. Vše naházíme do velké mísy, promícháme s hořčicí, sojanézou a lákem z okurek, který salát skvěle odlehčí a dochutí.

 

3.

Nakonec osolíme, opepříme a šoupneme alespoň na několik hodin do lednice. Baštíme při slavnostních příležitostech či jen tak s čerstvým chlebem.

 

Ačkoli tenhle salát ráda baštím jen tak s chlebem (a sedím u toho na zemi a koukám na televizi), sváteční jídlo si prostě zaslouží sváteční servis. Za krásnou keramickou mísu a mosazné lžíce proto velice děkuji obchodu À la Maison. Konečně budu svým imaginárním návštěvám servírovat jídlo ve velkém stylu.


Komentáře

  • Daniela Zbytovská

    Rozhodně chuťově předčí všechny “ nezdravé“ verze bramborových salátů a vyvrací teorii, že co je zdravé, není dobré…..vyzkoušeli jsme,….podlehli i skalní odpůrci veganské kuchyně!
    Díky za úžasný recept!

Co ty na to?