Domácí langoše

Už pro ně nemusíte do stánku.
Na 10 kusů:
250g hladké mouky
200ml rostlinného mléka
20g droždí
špetka cukru
špetka soli
rostlinný olej na smažení
1 stroužek česneku
1 balíček uzeného tofu
kečup

1.

Droždí rozdrobíme do trošky vlažného mléka s cukrem a necháme vzejít kvásek.

 

2.

Mouku promícháme se solí a na střídačku do ní zapracujeme zbylé mléko s kváskem. Na vále vypracujeme v dokonale hladké těsto, vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme půl hodiny kynout.

 

3.

Vykynuté těsto vyválíme do tvaru válce a rozdělíme na několik stejně velkých dílů podle toho, jak velké langoše chceme (10 dílů vyjde na malé langoše akorát tak do dlaně). Placičky můžeme buď rozválet válečkem, anebo jednoduše roztáhnout prsty do požadovaného tvaru. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

 

4.

Hotové langoše vyskládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, a ještě teplé je potřeme česnekem. Nakonec pomažeme kečupem a posypeme třeba opečeným, najemno nastrouhaným tofu.


Komentáře

Co ty na to?