Jednoduchý zeleninový salát

Medovo-hořčicová zálivka mu dodá říz.
Na 2 porce:
10 menších listů římského salátu
1 salátová okurka
½ červené cibule
½ hrnku kukuřice
1 balení uzeného tofu
1 tvrdší rohlík na krutonky

Na zálivku:
2 lžíce vody
2 lžíce olivového oleje
1 ½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
½ lžíce vinného octa
sůl a pepř

Zeleninu pokrájíme na menší kousky (římský salát až před podáváním, aby zbytečně nezvadnul). Ingredience na zálivku stačí smíchat. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, necháme chvilku okorat a opečeme na lžíci oleje. Tofu rovněž pokrájíme a opečeme. Zeleninu promícháme se zálivkou a servírujeme s ještě teplými krutonky a tofu.

 

Pozn.: Vím, že někteří vegani nejí med a sama si ho nedávám. Jde snadno nahradit třeba agávovým sirupem.


Co ty na to?