Letní tacos s tempehem

Hasta la vista, baby!
Na tempeh:
1 balení uzeného tempehu
1⁄2 hrnku sterilované kukuřice
2 šalotky
1 velký stroužek česneku
1 lžička sušeného oregana
1 lžička římského kmínu
2 lžíce sójové omáčky
šťáva z 1⁄2 limetky
rostlinný olej na smažení

Navíc:
6 kusů kukuřičných taco shells
100g čerstvého salátu
1⁄2 salátové okurky
1⁄2 zralého avokáda
1 svazek ředkviček
čerstvý pepř a chilli dle chuti

1.

Taco shells šoupneme na 15 minut do trouby vyhřáté na 125 stupňů.

 

2.

Tempeh nadrobíme co nejvíce najemno a spolu s nasekanou šalotkou a česnekem ho osmahneme na oleji. Přidáme okapanou kukuřici s kořením, zakápneme limetkovou šťávou a dochutíme sojovou omáčkou.

 

3.

Zeleninu nakrájíme na malé kousky a spolu s voňavým tempehem jí postupně naplníme připravené taco shells. Na závěr posypeme čerstvým pepřem a chilli dle odvahy.


Co ty na to?