1.
Brambory pečlivě očistíme a probodneme vidličkou ze všech stran. Rukama je následně omatláme ve dvou lžičkách oleje a vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 50 až 60 minut (v polovině času je nezapomeneme obrátit).
2.
Mezitím začneme připravovat náplň. Tempeh rozebereme vidličkou na malé kousky. Na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobnou nakrájenou cibulu, přidáme nasekaný česnek a tempeh. Po 5 minutách do směsi přihodíme nasekaný kadeřávek a mícháme tak dlouho, dokud nezredukuje svůj objem. Směs nakonec dochutíme solí a pepřem a odstavíme z plotny (aby kadeřávek neztratil krásně zelenou barvu).
3.
Jakmile jsou brambory hotové, opatrně je nařízneme a vydolujeme v nich dostatečně velký ďolík. Do každé z nich následně přidáme oříšek vegan margarínu, aby vnitřek nezůstal moc suchý. Brambory nakonec naplníme připravenou směsí a zpucneme ještě horké.