Pečené jáhlové placičky

Bez lepku a bez práce.
Na 12 kousků:
500g uvařených jáhel
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička kajenského pepře
1 lžička drceného kmínu
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
sůl a pepř
sezam na posypání

1.

Vychladlé jáhly lehce pomačkáme vařečkou, aby nám vznikla kompaktní hmota, a dochutíme zbytkem ingrediencí. Recept je vcelku základní a chuťově neutrální, takže otevřete svou mysl a dochucujte, čím libo – cibulí, česnekem, čerstvými bylinkami, semínky a tak. Nicméně nevynechávejte lahůdkové droždí (veganský „parmazán“) a kurkumu (její nadpozemsky zázračné účinky znásobuje černý pepř). Pokud máte rádi adrenalin, nešetřete ani s kajenským pepřem nebo chilli.

 

2.

Připravenou směs poctivě propracujeme rukama, aby nám vzniklo jakési těstíčko. To rozdělíme na 12 kuliček a následně vytvarujeme do jednotlivých placiček, které umístíme na pečicím papírem vyložený plech.

 

3.

Placičky posypeme sezamovými semínky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut. Baštíme jen tak nebo jako přílohu. Případně můžeme placky vytvarovat trochu větší a šoupnout do burgeru.


Komentáře

Co ty na to?