1.
Základ tvoří guacamole. Šalotku s rajčátky nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme s rozmačkaným avokádem a dochutíme limetkou, koriandrem, solí a pepřem. V ideálním případě necháme alespoň hodinku odležet v lednici.
2.
Na první toust (nejlépe domácí, to je jasný) navrstvíme připravené guacamole, poklademe tenkými plátky tempehu a lístky špenátu. Zakápneme kečupem a přiklopíme druhým krajícem, který jsme si mázli troškou margarínu. Jednak proto, že můžeme, a jednak proto, že bude po upečení hezky vláčný.
3.
Jakmile máme tousty připravené, rozfajrujeme panini gril nebo sendvičovač (mám tenhle) a pečeme pěkně dozlatova a dokřupava. Necháme vychladnout na mřížce, šoupneme do ekologického svačinového pytlíku a vyrazíme do světa.
18. Březen 2016
Komentáře
Tak dobré-zdravé recepty a ke všemu tak minimalistický, přehledný a přitom luxusní design….Nádherná práce, úžasný blog!!
Díky díky moc :-))