Rychlý svačinový sendvič

Už žádný chleba v ubrousku.
Na 2 kusy:
4 krajíce toustového chleba
hrst baby špenátu
½ balení uzeného tempehu
½ zralého avokáda
1 šalotka
1 malý stroužek česneku
5 cherry rajčátek
1 lžíce limetové šťávy
špetka sušeného koriandru
sůl a pepř
kečup / hořčice
vegan margarín

1.

Základ tvoří guacamole. Šalotku s rajčátky nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme s rozmačkaným avokádem a dochutíme limetkou, koriandrem, solí a pepřem. V ideálním případě necháme alespoň hodinku odležet v lednici.

 

2.

Na první toust (nejlépe domácí, to je jasný) navrstvíme připravené guacamole, poklademe tenkými plátky tempehu a lístky špenátu. Zakápneme kečupem a přiklopíme druhým krajícem, který jsme si mázli troškou margarínu. Jednak proto, že můžeme, a jednak proto, že bude po upečení hezky vláčný.

 

3.

Jakmile máme tousty připravené, rozfajrujeme panini gril nebo sendvičovač (mám tenhle) a pečeme pěkně dozlatova a dokřupava. Necháme vychladnout na mřížce, šoupneme do ekologického svačinového pytlíku a vyrazíme do světa.


Komentáře

  • Viktoria´s place

    Tak dobré-zdravé recepty a ke všemu tak minimalistický, přehledný a přitom luxusní design….Nádherná práce, úžasný blog!!

    • A co teda jíš?

      Díky díky moc :-))

Co ty na to?