1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody (mělo by jí být akorát tolik, aby byly brambory ponořené).
2.
Jakmile jsou uvařené do polo měkka, odstavíme hrnec z plotny a polovinu vody slijeme. Brambory zasypeme moukou a druhým koncem vařečky do nich uděláme několik důlků tak, aby byla vidět voda na dně. Zakryjeme pokličkou a necháme 20 minut propařit na nejnižší teplotu.
3.
Propařené brambory rozšťoucháme, a jakmile směs získá správnou konzistenci (odlepuje se od stran hrnce), vytvarujeme z ní pomocí dvou lžic jednotlivé škubánky. Až trochu vychladnou a ztuhnou, opečeme je na pánvi dozlatova.
4.
V rendlíčku necháme na oleji zesklovatět cibulku a zasypeme jí cukrem, který jemně zkaramelizuje. Přidáme zelí (včetně nálevu) a oloupané, nahrubo nastrouhané jablíčko. Dochutíme zbytkem ingrediencí, přikryjeme pokličkou a podusíme 20 minut.
5.
Hotové škubánky se zelím můžeme nakonec ještě posypat řádně opečenou cibulkou.
Inspirováno Apetitem.
Komentáře
Díky za inspiraci
Není zač :-)
Mňam, tohle bych si dala. Tvůj blog jsem objevila na blogerky.cz a musím si ho přidat do oblíbených. Zatím jsem vegetarián, ale doma vařím čistě vegansky a inspirace se vždy hodí :)
Měj se hezky, Dee (www.deenacestach.blog.cz)
Skvělý, jen tak dál! :-)
Mňam!!!