Špaldová pizza

Jeden by řekl, že bude hnusná, ale není.
Na 1 placku:
285g hladké špaldové mouky
170ml vlažné vody
½ lžičky sušeného droždí
½ lžičky soli

Navrch:
sugo
nahrubo nastrouhané tofu
čerstvý špenát
plátky lilku
sušená rajčata
olivy
směs koření

1.

Droždí rozmícháme ve vodě a necháme 15 minut odstát na teplém místě. Poté směs postupně přimícháváme do mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout dalších 10 minut.

 

2.

Z těsta vyválíme cca 0,5cm silnou kulatou placku, kterou posypeme, čím chceme (zkuste třeba sušená rajčata – z nějakého záhadného důvodu dají pizze „masovou“ chuť). Pečeme na 200 stupňů nějakých 15-20 min.


Komentáře

  • Wiki Kowalczyk

    MňAm! Doma dělám podobnou, ale zaujaly mne ingredience navrch pizzy :-)

    • A co teda jíš?

      Vyzkoušej :-))

Co ty na to?