1.
Hladkou mouku smícháme s cukrem a solí a doprostřed směsi uděláme důlek. Do něj nalijeme rozpuštěný kokosový olej s vodou a rukama vypracujeme dokonale hladké těsto, přičemž se nebojíme přidat vodu dle potřeby. Hotové těsto zabalíme do folie a šoupneme na půl hodiny do lednice.
2.
Podélnou (např. bochníkovou) formu o rozměrech cca 30 x 10 cm vymažeme margarínem a vysypeme moukou. Odpočaté těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, opatrně přeneseme do formy, připlácneme ze všech stran, necháme přibližně 2 cm okraj a nožem odřízneme přebytečné těsto. Dno několikrát probodneme vidličkou, aby se nenafouklo. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
3.
Mezitím si připravíme náplň. Kokosové mléko přelijeme do rendlíku, promícháme se sirupem a vanilkou a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání pak přidáme lžičku agaru a ještě minutu povaříme. Rendlík nakonec odstavíme a do horké směsi opatrně vmícháme borůvky.
4.
Připravenou náplň nalijeme na upečený korpus, necháme trochu vychladnout a přemístíme alespoň na hodinu do lednice.