Borůvkový tart

Super simple.
Na korpus:
150 g hladké mouky
1 lžíce kokosového cukru
špetka soli
cca 50 ml studené vody
15 g kokosového oleje
margarín a hrubá mouka na vymazání formy

Na náplň:
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička práškového agaru
50 g borůvek či jiného lesního ovoce

1.

Hladkou mouku smícháme s cukrem a solí a doprostřed směsi uděláme důlek. Do něj nalijeme rozpuštěný kokosový olej s vodou a rukama vypracujeme dokonale hladké těsto, přičemž se nebojíme přidat vodu dle potřeby. Hotové těsto zabalíme do folie a šoupneme na půl hodiny do lednice.

 

2.

Podélnou (např. bochníkovou) formu o rozměrech cca 30 x 10 cm vymažeme margarínem a vysypeme moukou. Odpočaté těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, opatrně přeneseme do formy, připlácneme ze všech stran, necháme přibližně 2 cm okraj a nožem odřízneme přebytečné těsto. Dno několikrát probodneme vidličkou, aby se nenafouklo. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.

 

 

3.

Mezitím si připravíme náplň. Kokosové mléko přelijeme do rendlíku, promícháme se sirupem a vanilkou a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání pak přidáme lžičku agaru a ještě minutu povaříme. Rendlík nakonec odstavíme a do horké směsi opatrně vmícháme borůvky.

 

4.

Připravenou náplň nalijeme na upečený korpus, necháme trochu vychladnout a přemístíme alespoň na hodinu do lednice.


Co ty na to?