1.
Droždí rozdrobíme do trošky vlažného mléka se špetkou cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Margarín necháme rozpustit a smícháme se zbytkem mléka. Do mouky pak zapracujeme na střídačku kvásek s tučným mlékem a na vále vypracujeme krásně hladké těsto. To vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu kynout.
2.
Mezitím si nakrájíme ovoce (pokud používáme mražené, tak je lepší ho nechat při pokojové teplotě rozmrazit a slít přebytečnou vodu) a dochutíme cukrem. Drobenku připravíme jednoduše smícháním všech ingrediencí, které promneme pěkně rukama do požadované konzistence a schováme do lednice.
3.
Vykynuté těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát, kterým vyložíme vymazanou formu na koláč. Naplníme ovocem, posypeme drobenkou s mandlemi a dáme na půl hodinky péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Hotový koláč necháme pět minut odležet ve formě a poté přendáme na mřížku, aby mohl úplně vychladnout.
Inspirováno Veganotic.