Tradiční štrůdl

Jako od babičky.
Na 2 kusy:
1 balení veganského listového těsta
2 větší jablka
1/3 hrnku vody
1 lžička skořice
1-2 lžíce třtinového cukru
hrst strouhanky

Na pomašlování:
½ hrnku rostlinného mléka
1 lžíce cukru nebo sirupu
kapka oleje

1.

Jablka oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme do hrnce společně se skořicí a cukrem, podlijeme a necháme dusit do změknutí. Mezitím si na pánvi krátce opražíme strouhanku.

 

2.

Těsto rozválíme, střed posypeme strouhankou a navršíme na ní jablkovou směs. Štrůdl poté zabalíme, pomašlujeme a pečeme na 200 stupňů, dokud neprovoní celý byt a nezezlátne. Vyndáme z trouby a vydržíme alespoň deset minut neztláskat.


Komentáře

  • Zuzka

    Ahoj, proč se tam dává prosím pěkně ta strouhanka? :-)
    Děkuji! <3

    • K.

      Nejsem autorka, ale predpokladam, ze kvuli tomu, aby se testo kvuli smesi jablek tolik nerozmocilo a nerozpadalo se. :)

  • Kristeen

    Objevila jsem včera tvůj blog a spladla mi čelist! A hned poté ukápla slina :D Krásné fotky, nápadité recepty. Můžu se zeptat kde kupuješ listové těsto? Nejsem vegan, ale snažím se své stravovací návyky pomalu měnit…

    • A co teda jíš?

      Ahoj Kristeen, moc díky :-) Veganské těsto prodává například Lidl. Držím palce s veganstvím! :-)

Co ty na to?