Datlovo-višňové kuličky s ořechy

Rychle zmizí.
Na cca 20 kousků:
200g sušených datlí
100g sušených višní
100g vlašských ořechů
2 lžíce lněných semínek
1 lžička raw kakaa
1 lžíce chia semínek
pufované jáhly

1.

Datle s višněmi předem namočíme a v uzavíratelné nádobě šoupneme na alespoň 5 hodin do lednice, ideálně přes noc. Jakmile jsou plody měkké a roztodivně vypadající, necháme je pořádně okapat.

 

2.

Ořechy rozmixujeme se lněným semínkem, dochutíme kakaem a přesypeme do větší mísy. Do mixéru pak přendáme datle, které rozmixujeme úplně na kaši. V míse je potom smícháme s ořechy. Na tuhle práci je rozhodně lepší vyhrnout si rukávy a udělat ji ručně stručně. Do vzniklé hmoty nakonec zapracujeme okapané višně a chia semínka. Pokud je směs příliš řídká, můžeme přidat něco málo jáhel.

 

3.

Ze směsky vytvarujeme malé kuličky, které poválíme v jáhlích a uložíme do papírových košíčků. V lednici teoreticky vydrží několik dní, ale nelze to garantovat. Většinou jsou okamžitě pryč.

Patriotistické okénko: jsem ráda, když natrefím na české ingredience. A ještě raději jsem, když české ingredience natrefí na mě. Balík těhle dobrot mi velkoryse poskytl Svět plodů, což překvapivě není název kliniky asistované reprodukce, ale e-shopu, kde kromě českého sušeného ovoce seženete i spoustu dalších ňamek. Myslím, že si jako takový zaslouží podporu a lásku. Prošmejdit ho můžete buď přímo tady, anebo na jeho Facebooku.


Co ty na to?