Dim Sum

Nezbyde ani jeden knedlíček.
Na 10 kusů:
200ml light kokosového mléka
250g hladké mouky
špetka soli

Na náplň:
1 balení marinovaného tofu
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
hrst čerstvého koriandru
3 lžíce tamari
2 lžíce oleje
směs koření (římský + obyč kmín, anýz, zázvor, skořice, kurkuma, chilli, pepř)

Navíc:
2 lžíce sezamu
omáčka dle chuti

1.

Nadrobno nakrájené tofu si předem naložíme do směsi oleje, sojovky, česneku a koření (alespoň na hodinku, dvě).

 

2.

Jarní cibulku hodíme na rozpálený olej, po chvilce přidáme koriandr a nakonec tofu. Krátce orestujeme a dáme stranou.

 

3.

Do směsi mouky a soli postupně přiléváme kokosové mléko tak, abychom vypracovali hladké nelepivé těsto. Na pomoučeném vále z něj vyválíme přibližně ½ cm silnou placku, ze které vykrájíme kolečka akorát tak do dlaně. Doprostřed nahňácáme trochu náplně a zabalíme buď jednoduše jako knedlíky, nebo třeba takto. Každý kousek uložíme do dvojitého papírového košíčku na muffiny.

 

4.

Do většího hrnce nalijeme několik centimetrů vody a přivedeme k varu. Jakmile do něj umístíme pařák s knedlíčky, voda by měla už jen lehce probublávat, aby pára nebyla příliš horká. Vaříme 5 minut. Vychladlé knedlíčky můžeme nakonec ještě osmahnout na oleji.

 

Inspirováno Jamie Oliverem.


Komentáře

  • Poppy

    A kokosové mléko je z plechovky?

Co ty na to?