1.
Nadrobno nakrájené tofu si předem naložíme do směsi oleje, sojovky, česneku a koření (alespoň na hodinku, dvě).
2.
Jarní cibulku hodíme na rozpálený olej, po chvilce přidáme koriandr a nakonec tofu. Krátce orestujeme a dáme stranou.
3.
Do směsi mouky a soli postupně přiléváme kokosové mléko tak, abychom vypracovali hladké nelepivé těsto. Na pomoučeném vále z něj vyválíme přibližně ½ cm silnou placku, ze které vykrájíme kolečka akorát tak do dlaně. Doprostřed nahňácáme trochu náplně a zabalíme buď jednoduše jako knedlíky, nebo třeba takto. Každý kousek uložíme do dvojitého papírového košíčku na muffiny.
4.
Do většího hrnce nalijeme několik centimetrů vody a přivedeme k varu. Jakmile do něj umístíme pařák s knedlíčky, voda by měla už jen lehce probublávat, aby pára nebyla příliš horká. Vaříme 5 minut. Vychladlé knedlíčky můžeme nakonec ještě osmahnout na oleji.
Inspirováno Jamie Oliverem.
Komentáře
A kokosové mléko je z plechovky?