Domácí karamel

Velký dobrý.
Na 1 skleničku:
1 plechovka tučného kokosového mléka (400 ml)
100 g kokosového cukru
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1/3 lžičky agarového prášku

1.

Došel karamel? Nevadí. Kokosový cukr přesypeme do rendlíčku, zalijeme kokosovým mlékem a pečlivě rozmícháme.

 

2.

Směs následně přivedeme k varu a necháme cca 25 minut mírně probublávat. Čas od času vařečkou čekneme, zda se u dna nic nepřipaluje.

 

3.

Jakmile směs trochu zhoustne, přidáme špetku soli a vanilkový extrakt. Agarový prášek zašleháme až nakonec, necháme ještě jednu minutku vařit a poté odstavíme.

 

4.

Vychladlý karamel přelijeme do uzavíratelné skleničky a umístíme do lednice. Lahodnou omáčkou následně poléváme veškeré dezerty v dosahu – dorty, bábovky, záviny, muffiny, sušenky, zmrzliny, partnery, prostě všechno!


Komentáře

  • andy.w

    karamel bez klasického cukru? super….
    sqělý recept, brilantní popis, úžasné doporučení použití :-D
    ukládám a díky, jen tak dál….

Co ty na to?