Domácí vafle

Snídaně v belgickém stylu.
Na 10 kusů:
1 a ¼ hrnku hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce krupicového cukru
špetka vanilkových semínek
špetka soli
1 a ¼ hrnku rostlinného mléka
2 lžíce rostlinného oleje

Veškeré suché ingredience smícháme a postupně do nich zašleháme mléko s olejem. Těsto by mělo mít hustou konzistenci jako u lívanců. Necháme chvilku odležet a mezitím rozfajrujeme vaflovač. Množství těsta na jednu vafli záleží na velikosti vaflovače (ano, tady na ní opravdu záleží), mně vystačily 3 lžíce. Hotové vafle ihned pokládáme na mřížku, kde rovnoměrně vychladnou. Baštíme s ovocem, sirupem, jogurtem, čokoládou, zmrzlinou nebo jen tak.

 

Inspirováno Spice Up The Curry.

Jsem odpůrce zbytečných spotřebičů. Domácí vafle jsou sice fajn, ale ruku na žaludek – jsem líná, vaflovač je obří, zabírá místo, musí se pracně čistit a tak celkově je to trochu vopruz. Nicméně mi to nedalo a udělala jsem research. Zjistila jsem, že Russell Hobbs vyrábí jakousi věc se třemi vyměnitelnými nástavci – na vafle, na sendviče a na grilování. Tudíž z věci, o které jsem byla přesvědčená, že ji vůbec nepotřebuju, se stala věc, o které jsem byla přesvědčená, že ji nutně pořebuju. A tak ji mám. Dělám vafle, sendviče, panini a tousty. Toustuji, tedy jsem.


Komentáře

  • I will be putting this daznilzg insight to good use in no time.

  • kateřina

    Nedá si někdo toast :D ?

    • A co teda jíš?

      Nebo lívanec? Muffin? Koláček?

Co ty na to?