Dýně na páře s fazolkami a černou rýží

Pořádná pařba!
Na 2 porce:
150g černé rýže
300g dýně Hokaido
150g fazolkových lusků
1 šalotka
2 stroužky česneku
1-2 chilli papričky (pálivost dle odvahy)
30g čerstvého zázvoru
1 velká snítka koriandru
2 lžíce kokosového oleje
200ml vody
1 lžíce garam masala
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku

1.

Černou rýži propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme dusit do změknutí.

 

2.

Ve větším hrnci na oleji osmahneme nasekanou šalotku, česnek, zázvor, koriandr a chilli papričku. Zalijeme vodou a necháme jemně probublávat.

 

3.

Dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a přendáme do pařáku, který umístíme nad bublající hrnec.

 

4.

Po deseti minutách (dýně by měla být poloměkká), přidáme do pařáku pokrájené fazolky a necháme dusit dalších deset minut.

 

5.

Jakmile je zelenina uvařená doměkka, pařák sundáme z hrnce a vývar dochutíme kořením garam masala, citronovou šťávou a zahustíme protlakem. Do takto připravené omáčky nakonec přihodíme dýni s fazolkami a jemně promícháme. Servírujeme s černou rýží, čerstvě nasekaným zázvorem a koriandrem.


Co ty na to?