1.
Černou rýži propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme dusit do změknutí.
2.
Ve větším hrnci na oleji osmahneme nasekanou šalotku, česnek, zázvor, koriandr a chilli papričku. Zalijeme vodou a necháme jemně probublávat.
3.
Dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a přendáme do pařáku, který umístíme nad bublající hrnec.
4.
Po deseti minutách (dýně by měla být poloměkká), přidáme do pařáku pokrájené fazolky a necháme dusit dalších deset minut.
5.
Jakmile je zelenina uvařená doměkka, pařák sundáme z hrnce a vývar dochutíme kořením garam masala, citronovou šťávou a zahustíme protlakem. Do takto připravené omáčky nakonec přihodíme dýni s fazolkami a jemně promícháme. Servírujeme s černou rýží, čerstvě nasekaným zázvorem a koriandrem.