1.
Fazole slijeme, propláchneme vodou, necháme pořádně okapat, hodíme do mísy a rukama rozmačkáme napadrť. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, koření, olej a pořádně promícháme. Konzistenci nakonec doladíme strouhankou tak, aby těsto drželo pěkně pohromadě. Finální hroudičku uložíme do lednice a necháme hodinu odležet.
2.
Mezitím si připravíme jednoduchou omáčku, tedy smícháme veškeré ingredience dohromady a šoupneme rovněž do chladu.
3.
Fazolovou hmotu rozdělíme na 3 stejně velké díly, ze kterých vytvarujeme jednotlivé burgery. Ty opečeme na rozpáleném oleji dohněda, přendáme na prkénko a překryjeme plátkem veganského sýra (teplem se sice nerozteče, nicméně trochu zvláční).
4.
Burger housky (domácí, samozřejmě) podélně rozřízneme, hodíme na rozpálenou pánev, aby pěkně křupaly, a pomatláme připravenou omáčkou. Na spodní díl poté vyskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, fazolový burger se sýrem, nakrájené nakládačky a salát dle výběru. To vše nakonec přiklopíme vrchním dílem a sníme ještě zatepla.
Komentáře
Wow! Totálně dokonalý burger, lepší jsem snad neměla❤️
To bych zkusila ale třeba s kaší. Burgrove housky nemusím. Bude to jedl
Na pánvi se mi hrozně rozpadal, byla z toho spíš taková opečená pomazánka, chuťově výborný, jen škoda že nedržel tvar
Zkus příště přidat více strouhanky a tu hoďku opravdu nechat v lednici. Strouhanka nasaje tekutinu z plechovkových fazolí, zvláční a drží pohromadě.
Naprosto skvělej, už jsme dělali mockrát, moc chutná 👌🏽