Fougasse

Bon appétit!
Na 2 kusy:
500g hladké mouky
15g čerstvého droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
300ml vlažné vody
2 lžíce oleje

1.

Droždí rozrobíme a společně se solí a cukrem zapracujeme do mouky. Vodu s olejem přiléváme postupně. Těsto propracujeme na vále, vrátíme zpět do mísy, poprášíme moukou, zakryjeme vlhkou utěrkou a dáme na teplé místo kynout (mělo by zdvojnásobit svou velikost).

 

2.

Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Těsto rukama rozválíme do jakéhokoli tvaru o tloušťce přibližně 1,5 centimetru a uděláme do něj několik zářezů, které vytvarujeme dle libosti. Posypeme mořskou solí a pečeme dozlatova.

 

Inspirováno BBC Good Food.


Komentáře

  • Někdo, kdo se nepodepsal

    Tyjo vcera vecer jsem na ni hledala recept. Upekla jsem podle bbc food..a dnes rano zapnu FB a kouka tu na me :D

    • A co teda jíš?

      Osud!

  • Kristy

    Zítra jdu na to! :) Jsi fakt super! <3

    • A co teda jíš?

      Doufám, že bude chutnat :-)

Co ty na to?