Rychlá hrášková polévka

Tohle sníš!
Na 4 porce:
250 g (mraženého) hrášku
200 g brambor
1 menší cibule
2 stroužky česneku
hrst kadeřavé petrželky
1 lžička kmínu
sůl a pepř
700 ml zeleninového vývaru nebo vody
1 lžička citrónové šťávy
řasa Nori na ozdobu

1.

Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostky. Spolu s hráškem a petrželkou vše naházíme do hrnce nebo MioMatu (Mio-co? – viz níže), zalijeme vývarem a okořeníme. Vaříme cca 20 minut na mírném ohni. Jakmile jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka a doladíme citrónovou šťávou.

 

2.

Pokud se snažíme dostat zeleninu do dětí a hrubá síla již nepomáhá, použijeme řasu Nori. Nůžtičkami z ní vystřihneme libovolný tvar (případně výhružný vzkaz) a polévku jím dozdobíme.

MioMat je kámoš, který mi pomáhal s kuchařkou. Stačí do něj naházet libovolné ingredience, zalít vodou, zmáčknout tlačítko, hodit nohy nahoru a čekat. Umí vyrobit teplé i studené polévky, cereální kaše, rostlinná mléka a smoothies v časovém limitu 25 minut.


Co ty na to?