Phở

P(h)opulární.
Na polévku:
1l zeleninového vývaru
3 šalotky
3 stroužky česneku
2cm kousek zázvoru
2 jarní cibulky
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
1 lžíce rýžového octa
1 lžička pepře
2 kousky celé skořice
2 hvězdičky badyánu
hrst čerstvého koriandru a bazalky

Plus ještě:
250g rýžových nudlí
1 balení marinovaného tofu
čerstvý koriandr a bazalka
jarní cibulka

1.

Na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a zalijeme vývarem. Přidáme zbytek ingrediencí (zázvor, jarní cibulku a bylinky též pokrájíme) a necháme hodinu probublávat. Vývar můžeme scedit, ale pokud jsme líní, vylovíme pouze skořici a anýz.

 

2.

Tofu nakrájíme na tenké plátky a opečeme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou a dáme do misky. Přelijeme vývarem, poklademe plátky tofu a ozdobíme bylinkami a jarní cibulkou.

 

Inspirováno Vegetarian Times.


Komentáře

  • Alex

    V ingredienciách spomínaš hviezdičky anízu, ale aníz nevyzerá ako hviezdička, to badyán. Nepomýlila si sa?

    • A co teda jíš?

      Alexi, moc díky za připomínku, už jsem to opravila. Anglicky je badyán „star anise“, takže mi to mozek nezpracoval. :-)

  • Jakub

    Opravdu moc dobré, a jednoduché.

    • A co teda jíš?

      Jsem ráda! :-)

  • Michaela

    A nechybí tam náhodou koriandr? To z té polévky cítím nejvíc.

    • A co teda jíš?

      Kde?

  • Katka

    Úžasný recept, ještě lepší než klasická.

    • A co teda jíš?

      To mám radost :-)

Co ty na to?