1.
V hrnci necháme rozpálit olej, na kterém osmahneme šalotku, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme vyloupaná zrníčka kardamomu a ostatní koření. Oheň trochu stáhneme a směs necháme jen krátce zavonět, aby se nepřipálila.
2.
Do hrnce nakonec vhodíme i na centimetrové kostičky nakrájenou dýni s jablkem (díky němu bude chutney dost sladké i bez přidaného cukru). Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Cílem je, aby se jablíčka rozňahňaly a vytvořily základ. Dýně by měla naopak zůstat v rozpoznatelně kostičkové podobě.
3.
Hotovou směs nakonec doladíme octem, případně dalším kořením. Necháme pořádně vychladnout, přendáme do uzavíratelných skleniček a uložíme do lednice. Tam by mělo chutney vydržet minimálně týden, během kterého s ním dochucujeme například rýži, pečenou zeleninu či tofu.
Komentáře
To vypadá super!
Chutney mám ráda snad na všechny způsoby!
NEPLECHA NA PLECHU