Jednoduchá cibulačka

Překvapí vás.
Na 2 porce:
1 lžíce vegan margarínu
1 lžíce olivového oleje
2 žluté cibule
2 červené cibule
3 stroužky česneku
1l zeleninového vývaru
snítka čerstvého tymiánu
2 bobkové listy
drcený kmín, sůl a pepř

1.

Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na rozpáleném oleji s margarínem. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a necháme zhruba 50 minut dusit. Polévka tak získá mnohem výraznější chuť, nicméně je potřeba cibuli hlídat, aby se nepřipekla.

 

2.

Do hrnce přilijeme vývar a přidáme kmín, bobkové listy a snítku tymiánu. V odkrytém hrnci necháme probublávat přibližně 20 minut. Servírovat můžeme společně s opečenou bagetkou, chlebem a veganským sýrem.

 

Inspirováno Jamie Oliverem.


Komentáře

  • Neplecha ukončena!

    Předpokládám, že vývar přidáváš už dochucený? Co přidat recept na dobrý a dobře dochucený zeleninový vývar?

  • Někdo, kdo se nepodepsal

    Miluju cibulačku!

    • A co teda jíš?

      Já téééž :-)

  • Neplecha na plechu

    Cibulová polévka nikdy nezklame!

    • A co teda jíš?

      Si myslim! :-))

  • Alicia

    Cibulačka je jedna z mých oblíbených polévek. Celkově na polévkách trochu ujíždím, zvlášť v takovýmhle vlezlým počasí :) Takže hned zítra vyzkouším tuhle!

    • A co teda jíš?

      Však polívka je grunt. Klidně bych si jí dávala nitrožilně :-)

Co ty na to?