1.
Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na rozpáleném oleji s margarínem. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a necháme zhruba 50 minut dusit. Polévka tak získá mnohem výraznější chuť, nicméně je potřeba cibuli hlídat, aby se nepřipekla.
2.
Do hrnce přilijeme vývar a přidáme kmín, bobkové listy a snítku tymiánu. V odkrytém hrnci necháme probublávat přibližně 20 minut. Servírovat můžeme společně s opečenou bagetkou, chlebem a veganským sýrem.
Inspirováno Jamie Oliverem.
5. Únor 2016
Komentáře
Předpokládám, že vývar přidáváš už dochucený? Co přidat recept na dobrý a dobře dochucený zeleninový vývar?
Miluju cibulačku!
Já téééž :-)
Cibulová polévka nikdy nezklame!
Si myslim! :-))
Cibulačka je jedna z mých oblíbených polévek. Celkově na polévkách trochu ujíždím, zvlášť v takovýmhle vlezlým počasí :) Takže hned zítra vyzkouším tuhle!
Však polívka je grunt. Klidně bych si jí dávala nitrožilně :-)