Kokosová panna cotta

Italský evergreen.
Na 2 porce:
250ml light kokosového mléka
1 lžička agaru v prášku
1 lžička vanilkového cukru
jahody
datlový sirup

1.

Mléko, agar a cukr smícháme v rendlíčku a necháme 10 minut odstát. Přivedeme k varu a jakmile směs začne mírně houstnout (přibližně za dalších 10 minut), přelijeme ji do formiček a šoupneme do lednice. Za hodinku-dvě by měla panna cotta zatuhnout.

 

2.

Mezitím si můžeme připravit omáčku z jahod. Ty jen nakrájíme, chvilku povaříme s datlovým sirupem a rozmixujeme.

 

3.

Hotovou panna cottu vyklopíme z formiček, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvými jahodami.


Komentáře

  • Ondra

    Víte, co by mě zajímalo? Proč ti strašlivě alternativní lidi neustále jen napodobují běžná jídla, jen nahrazují dobré suroviny něčím jiným…

    • A co teda jíš?

      Nevím, co na tohle odpovědět, každopádně mi zvyšujete návštěvnost, takže dík.

    • Lul

      Ze stejného proč alergici na laktózu nebo lepek napodobují bzlp a bzlk dorty. Třeba, aby nebyli na narozky o jablku.

Co ty na to?