1.
Rýži několikrát propláchneme. Jakmile je voda průzračná, můžeme se vrhnout na vaření. Pokud nevlastníme rýžovar, postačí nám i obyčejný hrnec s pokličkou (použijeme však o něco méně vody). Rýži zalijeme studenou vodou, necháme 5 minut odstát a přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme plamen na minimum a necháme dusit.
2.
Mezitím si připravíme dochucovací lektvar, tedy smícháme ocet s cukrem a solí. Okurku, mrkev a avokádo nakrájíme na nudličky.
3.
Jakmile se většina vody vypaří, hrnec stáhneme z plotny a dáme stranou. Po 10ti minutách sundáme pokličku, rýži prolijeme cukrovým octem a opatrně promícháme speciální špachtlí nebo vařečkou. Takto připravenou rýži rozprostřeme na prkénko nebo plech a necháme vychladnout.
4.
Na rolovací podložku položíme řasu Nori lesklou stranou dolů a namočenými prsty na ni navrstvíme rýži (na horním okraji si necháme asi 2 cm volné). Doprostřed položíme zeleninu a pomocí podložky zarolujeme. Horní okraj nakonec trochu navlhčíme, aby se rolka nerozpadla. V téhle fázi nám neuškodí, pokud se podíváme na videonávod a budeme ignorovat tu mrtvou rybu.
5.
Rolku necháme chvilku odležet a poté nakrájíme. Baštíme spolu s nakládaným zázvorem, sojovkou nebo wasabi.
6.
Panda sushi vytvoříme jednoduše tak, že z rýže vytvarujeme malý váleček a vezmeme si v práci dva dny dovolenou, abychom mohli z řasy Nori vystříhat všechny potřebné končetiny. Nic víc v tom není.
Základní sushi výbavu seženete na Chefshop.cz.
Komentáře
Dokonale vtipný recept :D den volna mám, tak jdu na to!
U tohoto receptu jsem se opravdu ze srdce zasmála :D v popis receptu jsem opravdu nečekala věty typu ,,budee ignorovat tu mrtvou rybu“ nebo ,,vezmeme si v práci dovolenou…“ děkuji, it made my day! :)
Smích je klíčový :-)