Nejlepší pečený chřest

S citronem a chilli.
Na 2 porce:
450g zeleného chřestu
2 lžíce oleje
½ bio citronu
chilli dle chuti
sůl a pepř

Chřest omyjeme a rukama zprohýbáme – stonek se zlomí přesně v místě, kde začíná jeho dřevnatá část, které se chceme zbavit. Polovinu citronu nakrájíme na plátky a položíme na chřest, který jsme si vyskládali na pečicím papírem vyložený plech. Nakonec vše pokapeme olejem, posypeme chilli dle odvahy a doladíme pepřem a solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, přičemž na poslední 3 minutky můžeme dát plech pod gril, aby hlavičky chřestu hezky křupaly.


Komentáře

  • Monika

    Super recept, musím zkusit. Chřestu jsem podlehla teprve nedávno a jsem ráda za každý tip na přípravu.

    http://www.42stupnu.blogspot.cz

    • A co teda jíš?

      Zamiluješ si ho ještě víc :-)

  • Xxx

    Dneska odskoušeno, vynikající!! :)

    • A co teda jíš?

      Supér :-)

Co ty na to?