Plněné datle

V čokoládě.
Na 10 kusů:
3 lžíce kakaového másla
1 lžíce kokosového oleje
1-2 lžíce raw kakaového prášku
10 datlí medjool
cca 2 lžíce ořechového másla
10 celých mandlí
nasekané pistácie a mandle na ozdobu

1.

Kakaové máslo spolu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni a promícháme s kakaovým práškem.

 

2.

Datle podélně rozřízneme a vypeckujeme. Vnitřek pak opatláme libovolným ořechovým máslem a vyplníme mandlemi.

 

3.

Jednotlivé kousky posléze namočíme do připravené čokolády, vyskládáme na prkénko a uložíme na 10 minut do lednice. Jakmile první vrstva dostatečně ztuhne, celý postup ještě jednou zopakujeme a nakonec celou várku posypeme nasekanými ořechy.

 

4.

Hotové datle uložíme do uzavíratelné krabičky a přesuneme do lednice, kde nám hypoteticky vydrží až několik dní.


Co ty na to?