Přeplněný patizon

Lahodná zelenina, která skvěle poslouží i jako zapékací miska.
Na 2 porce:
1 patizon (obviously)
1 balení tofu
cca 15cm kousek pórku
hrst zelených fazolek
1 stroužek česneku
1 lžíce tamari
olivový olej
směs koření (kmín obyč + římský, anýz, fenykl, zázvor, sůl a pepř)

1.

Patizon rozkrojíme (horizontálně), vydlabeme střed, a pokud nemáme nic lepšího na práci, vybereme z něj semínka. Potřeme trochou oleje, pokmínujeme a dáme péct do předem předehřáté trouby na 200 stupňů asi tak na 40 minut, záleží na jeho velikosti.

 

2.

Mezitím si připravíme náplň. Na oleji krátce osmahneme pórek s česnekem a přidáme nadrobno nakrájené tofu. Po chvilce přihodíme fazolky a koření, zakápneme tamari a necháme chvilku restovat.

 

3.

Patizon vytáhneme z trouby, naplníme připravenou směskou a pokusíme se při tom nepopálit. Můžeme k němu přihodit i vydlabaná semínka, jelikož poměrně dokonale vše ovoní, budou křupavé a chytnou oříškovou příchuť. Plech potom vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut.


Komentáře

  • Martina Komárková

    Super, kdyby někdo hledal další inspiraci ohledně veganských receptů tak určitě mrkněte sem https://www.svobodavsem.cz/veganske-recepty/

  • Katka

    Vďaka tebe som vyskúšala patizón a bola to láska na prvé kusnutie! :-D ale ja som ho naplnila paradajkovým pretlakom a fazuľou. Výsledok ma neuveriteľne prekvapil a pečená fazuľa je mojim favoritom!

    • A co teda jíš?

      Ahoj Katko, fazuľa je super nápad! Muselo to být výborný :-)

Co ty na to?