Nejlepší pečený květák

Zelenina, která už dávno není fuj.
Na 2 porce:
1 středně velký květák
100g plátků mandlí
1 lžička římského kmínu
½ lžičky koriandru
olivový olej
chilli, česnek a sůl podle chuti
čerstvé bylinky (koriandr, bazalka, petržel)

1.

Květák nakrájíme na menší kousky, opláchneme a několik minut povaříme. Scedíme a necháme pořádně okapat (jinak by se neopekl).

 

2.

Mezitím na pánvi opražíme mandle, jen trošku, a přidáme koření a česnek. Jakmile směs zavoní, hodíme k ní květák, zakápneme olejem a necháme lehce restovat.

 

3.

Směs přendáme do pekáčku a pečeme na 200 stupňů nějakých 15-20 minut, dokud není květák hezky zlatý. Promícháme s čerstvými bylinkami a servírujeme třeba se salátkem vedle.


Co ty na to?