Nejlepší pečená dýně

S kukuřičnými pusinkami.
Na dýni:
1 menší hokaido
olivový olej
1 lžička kmínu
1 lžička sušeného rozmarýnu
mořská sůl
čerstvá bazalka

Na pusinky:
200g kukuřičné kaše CountryLife
1 lžička červené papriky
sůl a pepř

1.

Dýni omyjeme (případně oloupeme) a vydlabeme semínka, která si očistíme a dáme stranou. Rozkrájíme na 2 cm silné půlměsíčky, pořádně naolejujeme a okořeníme. Tady se fantazii meze nekladou, můžeme na ní hodit vše, co nám chutná.

 

2.

Pečeme zhruba 20 minut v pekáčku zakrytém alobalem. Jakmile je dýně poloměkká, alobal sundáme, přihodíme k ní semínka a necháme dopéct dozlatova. Před servírováním jí můžeme posypat čerstvou bazalkou.

 

3.

Kukuřičnou kaši zalijeme vařicí vodou podle návodu a dochutíme. Přendáme do zdobícího sáčku s nejširší špičkou, kterou máme, a na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme jednotlivé pusinky. Pečeme na 180 stupňů, nejlépe na horkovzduch. Pusinky se tak krásně nafouknou a budou se rozplývat na jazyku.


Co ty na to?