Studený nudlový salát

Light & fresh.
Na 2 porce:
150g vlasových rýžových nudlí
100g čerstvých hráškových výhonků
½ salátové okurky
1 balení marinovaného tofu
1 velká banánová šalotka
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamového oleje na smažení

Dresink:
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce sójové omáčky
šťáva z ½ citronu
2 lžíce černého sezamu
čerstvě namletý pepř dle chuti

1.

Tofu vysušíme pomocí papírové utěrky a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme sezamový olej a zlehka na něm osmahneme na proužky nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a tofu. Necháme vychladnout.

 

2.

Okurku nakrájíme na tenké proužky julienne a hráškové výhonky omyjeme. Na dresink stačí smíchat všechny uvedené ingredience.

 

3.

Rýžové nudle dvě minutky povaříme, scedíme a namočíme do studené vody. Jakmile vychladnou, opět je scedíme, promícháme se zbylými ingrediencemi a přelijeme připraveným dresinkem. Hotový salát můžeme nakonec ještě na hodinku uložit do lednice, aby se pěkně rozležel.


Co ty na to?