1.
Ze všeho nejdřív si vidličkou rozňahňáme marinovaného tofu. Na oleji krátce osmahneme jarní cibulku s najemno nastrouhanou mrkvičkou, čerstvým koriandrem a kořením. Poté přidáme česnek, tofu a nakonec špenát. Zakápneme sojovkou a srirachou a necháme vychladnout.
2.
Mouku se solí postupně promícháme s vodou tak, aby nám vzniklo dokonale hladké těsto. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme půl hodiny odpočinout na vále.
3.
Těsto rozdělíme na čtvrtiny, které vyválíme asi na 2mm silné placky. Z těch následně vykrajujeme kolečka o průměru cca 7cm (pokud nemáme tak velké vykrajovátko, použijeme třeba skleničku). Doprostřed napatláme trochu náplně a vytvoříme knedlíček. Různé finty na to, jak knedlíčky zabalit, jsou třeba tady. Chce to trošku cvik, ale s tou super hudbou ve videu to jde samo.
4.
Knedlíčky vaříme normálně ve vodě- jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. Ve finále je opečeme na slunečnicovém oleji dozlatova a zbaštíme ještě teplé.
Komentáře
Neuveritelne, jak jsi sikovna.
Tak ta hudba u videa je vážně super :D:D:D
Dobrý den mohla bych se zeptat na tamari a srirachi? Kde a od jake značky to koupím? Děkuji
Verčo, tamari je druh sojovky a dělá jí třeba CountryLife, koupit se dá ve zdravé výživě. Sriracha je asijská pálivá omáčka, k dostání je i v supermarketech, ale hlavně v asijských obchodech nebo večerkách :-)