Tibetské momo

Jsou mo-mo-moc dobrý.
Na 2 porce knedlíčků:
225g hladké mouky
165 ml horké vody
špetka soli

Na náplň:
1 balení marinovaného tofu
2 jarní cibulky
3 hrsti baby špenátu
1 velká mrkev
hrst čerstvého koriandru
směs koření (římský kmín, anýz, kurkuma, chilli, zázvor, skořice)
1 stroužek česneku
2 lžíce tamari
jedna až nekonečno lžic srirachi

1.

Ze všeho nejdřív si vidličkou rozňahňáme marinovaného tofu. Na oleji krátce osmahneme jarní cibulku s najemno nastrouhanou mrkvičkou, čerstvým koriandrem a kořením. Poté přidáme česnek, tofu a nakonec špenát. Zakápneme sojovkou a srirachou a necháme vychladnout.

 

2.

Mouku se solí postupně promícháme s vodou tak, aby nám vzniklo dokonale hladké těsto. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme půl hodiny odpočinout na vále.

 

3.

Těsto rozdělíme na čtvrtiny, které vyválíme asi na 2mm silné placky. Z těch následně vykrajujeme kolečka o průměru cca 7cm (pokud nemáme tak velké vykrajovátko, použijeme třeba skleničku). Doprostřed napatláme trochu náplně a vytvoříme knedlíček. Různé finty na to, jak knedlíčky zabalit, jsou třeba tady. Chce to trošku cvik, ale s tou super hudbou ve videu to jde samo.

 

4.

Knedlíčky vaříme normálně ve vodě- jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. Ve finále je opečeme na slunečnicovém oleji dozlatova a zbaštíme ještě teplé.


Komentáře

  • Ilovemakeup

    Neuveritelne, jak jsi sikovna.

  • Jana

    Tak ta hudba u videa je vážně super :D:D:D

  • Veronika Charvátová

    Dobrý den mohla bych se zeptat na tamari a srirachi? Kde a od jake značky to koupím? Děkuji

    • A co teda jíš?

      Verčo, tamari je druh sojovky a dělá jí třeba CountryLife, koupit se dá ve zdravé výživě. Sriracha je asijská pálivá omáčka, k dostání je i v supermarketech, ale hlavně v asijských obchodech nebo večerkách :-)

Co ty na to?