Tradiční bramboráčky

Jí se rukama.
Na 15 kusů:
1kg brambor
30g hladké mouky
30g strouhanky
1 lžíce Orgran No Egg
3 stroužky česneku
pořádná hrst majoránky
1-2 lžíce kmínu
1 lžíce soli
½ lžičky pepře
1 lžíce slunečnicového oleje + na smažení

1.

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno (jednu větší bramboru můžeme nahrubo, aby měly bramboráky zajímavější strukturu). Přebytečnou vodu slijeme a přidáme zbytek ingrediencí. Česnek prolisujeme a majoránku nezapomeneme hezky promnout, aby začala vonět. Mouku se strouhankou zapracujeme až nakonec, protože potřebné množství by se mohlo lišit. Pokud je těsto moc vodnaté, nezdráháme se přisypat.

 

2.

Bramboráky smažíme na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Doporučuju usmažit nejprve jen jeden, pořádně pofoukat a ochutnat. Pokud by těstu něco chybělo, dá se vše elegantně zachránit.

 

3.

Hotové bramboráčky pokládáme na čtverečky pečicího papíru, anebo na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Ale může být nějaký tuk v bramboráku přebytečný?


Co ty na to?