Zeleninový eintopf

Jídlo z jednoho hrnce.
Na 4 porce:
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
2cm kousek zázvoru
4 mrkve
1l vody
2 rajčata
2 lžíce rajčatového protlaku
1 cuketa
50g červené čočky
50g pohanky lámanky
2 lžíce drceného kmínu
2 lžíce majoránky
1 lžička lahůdkového droždí
chilli nebo tabasco dle chuti
sůl a pepř

1.

Nasekanou šalotku, česnek a zázvor hodíme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zavonět. Přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev s rajčaty a krátce opečeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme na mírném ohni probublávat, dokud není mrkev poloměkká.

 

2.

Červenou čočku i pohanku pořádně propláchneme. Spolu s na kostičky nakrájenou cuketou a rajčatovým protlakem je následně přihodíme do hrnce a směs dochutíme kořením.

 

3.

Eintopf je hotový, jakmile je zelenina al dente a čočka s pohankou uvařená doměkka.

Velké díky firmě STEIN, která vyrábí naprosto žůžo hrnce a nemusela jsem kvůli ní špinit další nádobí.


Komentáře

  • Hanka

    Vážně skvělé, sázka na jistotu. Děkuji za recept.

  • Renata

    Přiznávám, že jsem tomu eintopfu moc nevěřila, ale o to víc mě překvapil. Byl vážně vynikající, děkuji. :-)

    • A co teda jíš?

      Není zač, jsem ráda. :-)

  • Terezen

    Fakt zboznuju tyhle megajednoduchy kotliky <3

    • A co teda jíš?

      Já z nich žiju :-)

  • A bit suspeirrd it seems to simple and yet useful.

  • Daniela Zbytovská

    Dnes jsme vyzkoušeli….voní to krásně, chutná to skvěle….užívá si tělo i duše!
    Díky za recept na jídlo vyvolávající emoce….

  • David

    Narazil jsem na tenhle blog při hledání receptu z cukety a jídla tu jsou moc krásná a chutně vypadající. Trochu jsem si eintopf upravil (-pohanka a čočka, +quinoa a smetana), ale to asi neva. :) Díky!

    • A co teda jíš?

      Moc díky, Davide :-)

Co ty na to?