1.
Nasekanou šalotku, česnek a zázvor hodíme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zavonět. Přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev s rajčaty a krátce opečeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme na mírném ohni probublávat, dokud není mrkev poloměkká.
2.
Červenou čočku i pohanku pořádně propláchneme. Spolu s na kostičky nakrájenou cuketou a rajčatovým protlakem je následně přihodíme do hrnce a směs dochutíme kořením.
3.
Eintopf je hotový, jakmile je zelenina al dente a čočka s pohankou uvařená doměkka.
Komentáře
Vážně skvělé, sázka na jistotu. Děkuji za recept.
Přiznávám, že jsem tomu eintopfu moc nevěřila, ale o to víc mě překvapil. Byl vážně vynikající, děkuji. :-)
Není zač, jsem ráda. :-)
Fakt zboznuju tyhle megajednoduchy kotliky <3
Já z nich žiju :-)
A bit suspeirrd it seems to simple and yet useful.
Dnes jsme vyzkoušeli….voní to krásně, chutná to skvěle….užívá si tělo i duše!
Díky za recept na jídlo vyvolávající emoce….
Narazil jsem na tenhle blog při hledání receptu z cukety a jídla tu jsou moc krásná a chutně vypadající. Trochu jsem si eintopf upravil (-pohanka a čočka, +quinoa a smetana), ale to asi neva. :) Díky!
Moc díky, Davide :-)