1.
Kešu předem namočíme do čisté vody a šoupneme do lednice (nejméně na 5 hodin, ideálně přes noc).
2.
Sušenky rozdrtíme na padrť a smícháme s rozpuštěným margarínem. Dortovou formičku o průměru cca 15cm vyložíme pečicím papírem a na dno poctivě namačkáme sušenkovou směs.
3.
Kešu slijeme, necháme okapat a spolu se silken tofu, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou rozmixujeme dohladka. Krém navrstvíme na připravený korpus a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut (či dokud není dortík na povrchu pevný a nezačíná zlátnout).
* na větší dort o průměru cca 23cm by pak měl vycházet asi tří- až čtyřnásobek uvedeného množství ingrediencí
** použila jsem tyhle jablečné hrudky z Biopekárny Zemanka (anžto neobsahují palmový olej)
6. Květen 2016
Komentáře
Vypadá krásně, je mozne nahradit margarin kokosovym olejem? :)