Citrónový cheesecake

Easy peasy lemon squeezy.
Na 1 dortík*:
100g vegan sušenek**
40g vegan margarínu
200g silken tofu
60g kešu ořechů
1 vanilkový cukr
šťáva z ½ citronu

1.

Kešu předem namočíme do čisté vody a šoupneme do lednice (nejméně na 5 hodin, ideálně přes noc).

 

2.

Sušenky rozdrtíme na padrť a smícháme s rozpuštěným margarínem. Dortovou formičku o průměru cca 15cm vyložíme pečicím papírem a na dno poctivě namačkáme sušenkovou směs.

 

3.

Kešu slijeme, necháme okapat a spolu se silken tofu, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou rozmixujeme dohladka. Krém navrstvíme na připravený korpus a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut (či dokud není dortík na povrchu pevný a nezačíná zlátnout).

 

* na větší dort o průměru cca 23cm by pak měl vycházet asi tří- až čtyřnásobek uvedeného množství ingrediencí

** použila jsem tyhle jablečné hrudky z Biopekárny Zemanka (anžto neobsahují palmový olej)


Komentáře

  • Maruška

    Vypadá krásně, je mozne nahradit margarin kokosovym olejem? :)

Co ty na to?