Cuketové lasagne

Chutnají mnohem líp než vypadají. Fakt.
Na 1-2 porce:
1 balení uzeného tofu
5 rajčat
1 cuketa
½ červené cibule
1 stroužek česneku
několik plátků veganského sýra
1 lžička červené papriky
1 lžíce balsamica
bazalka, sůl a pepř
olivový olej

1.

Cibulku necháme zesklovatět na oleji, přidáme česnek a poté tofu, které jsme si předem rozňuchali vidličkou. Lehce orestujeme a vmícháme najemno nakrájená rajčata. Zakápneme balsamicem, okořeníme a asi pět minut podusíme  na mírném plameni.

 

2.

Cuketu oloupeme a nakrájíme (podélně) na tenké plátky, kterými vyložíme malou zapékací misku. Přidáme připravenou rajčatovou směs, dobře uhňácáme a zakryjeme sýrem. Tento postup pak ještě dvakrát zopakujeme.

 

3.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme v zakryté zapékací misce asi 15 minut, poté pokličku sundáme a necháme ještě 5 minut dojít.


Komentáře

  • milovnicr lasagni

    Dekuji za recept, je super. Chutne recepty jsem nasla i na http://www.lasagne.cz

    • A co teda jíš?

      Díky za tip! :-)

  • Adela

    Tak zitra se na lasagne chystam! Blog je uzasny, moc se mi libi! Veganum zdar 😍

    • A co teda jíš?

      Závist! A díky :-)

  • Ondra

    Souhlasím s Anet. Recepty jsou skvělé a jako začínajícímu vegetariánovi se mi hodí takováhle inspirace :) moc hezké :)

    • A co teda jíš?

      Mám radost, pro lidi jako ty byl blog právě zamýšlen. Díkec, fakt :-)

  • Anet

    ahoj máš super blog, skvělá inspirace jen tak dál! :)

    • A co teda jíš?

      Děkuju moc :-))

Co ty na to?