Jáhelný koláček

S hruškami.
Na korpus:
70g jáhel
1 menší zralý banán
1 lžíce datlového sirupu
hrst rozinek

Na náplň:
2 hrušky
½ lžičky skořice
šťáva z ½ citronu
1 lžíce datlového sirupu
1 lžička agaru
oříšky navrch

Na pomašlování:
1 lžička sirupu nebo cukru
1 lžíce rostlinného mléka

1.

Jáhly nejméně třikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme podle návodu. Mezitím si jednu hrušku nastrouháme nahrubo, smícháme se skořicí, sirupem, agarem a krátce podusíme na trošce vody. Druhou hrušku rozpůlíme a nařízneme do vějířku.

 

2.

Do uvařených jáhel vmícháme rozmašírovaný bánán se sirupem a rozinkami. Přendáme do vymazané formy o průměru 15 cm, pěkně uhňácáme a pečeme na 180 stupňů asi 15 minut.

 

3.

Na předpečený korpus poté navršíme hrušky, pomašlujeme a strčíme zpět do trouby na dalších 10 minut, či dokud vše nezačne hezky zlátnout.

 

4.

Koláč posypeme oříšky a pošmákneme si na něm ještě za tepla.


Co ty na to?